Bröllop

Fotofabriken hjälper till med att fota, filma och föreviga er bröllopsdag.

A perfect match - att hitta rätt bröllopsfotograf

Att välja bröllopsfotograf handlar om så mycket mer än bara ett vackert bröllopsfoto. Det handlar om personkemi. Att förstå varandra. Och att trivas ihop. Vi kommer hänga tillsammans under ganska många timmar. Kanske hela dagen eller delar av ditt bröllop. Vi ska fånga er kärlek, bröllopet och festen med alla dess dofter, smaker och känslor på bild.

Fotofabriken är en bröllopsfotograf i Norrköping. Vi älskar mötet med människor, har arbetat med bröllopsfoto sedan 2001 och har den kunskap, erfarenhet och engagemang som du kan begära av en professionell fotograf


Bröllopsfoton för livet


Vi fotar er innan eller under själva vigselakten. Det är precis som ni önskar. Vi guidar er, steg för steg. Fångar ögonblicken där ni är i stunden. Vi fångar också alla de andra små stunderna av lycka. Som den varma kramen från svärmor, när mamma håller tal och pappa torkar tårarna med skjortärmen.

Tillsammans med bröllopsbilder av alla gästerna, den vackra maten, tårtan, dofterna, minnen till musiken som spelas, skratten och glädjen skapar det helheten.

Olika typer av bröllopsbilder

Det är mycket att tänka på när det kommer till bröllopsfotografering. Som till exempel vilken stil på bröllopsbilderna ni önskar. Är det romantiskt, naturligt eller traditionellt? Ska det kanske vara lekfullt, äventyrligt eller klassiskt? Vi vill gärna träffa er innan fotograferingen, så vi kan diskutera allt gällande bröllopsfotograferingen.

Nu bestämmer vi också hur länge vi ska fota, om vi ska vara med på själva vigselakten, kanske ta bilder av förberedelserna, first look, och om vi ska vara med under middagen.

Vi hjälper er gärna med tidsschema och logistiken kring fotograferingen. Vem tar till exempel hand om de små eller ser till att planerna går i lås under bröllopsfotograferingen?

När bröllopsdagen börjar närma sig hör vi av oss till er och stämmer av att allt är under kontroll. För nu är det snart dags…

bröllopsbilder

Före bröloppet – en kärleksfull planering

Datumet är satt, platsen är vald och nu väntar förberedelser för ert bröllop. Nu börjar jakten på den perfekta bröllopsklänningen, den bästa toastmastern, välja vigselring och brudbukett.  Någonstans däremellan ska ni också fixa inbjudningskort, smaka av tårtan, besluta om de små detaljerna – och javisst ja, boka en bröllopsfotograf!

Fotofabriken fångar gärna er kärlek på bild. När ni ser på varandra, det finaste ni vet. Vi älskar upplevelsen av all glädje som flödar på ett bröllop. Och det vore väldigt fint om ni väljer oss som fotograf till ert bröllop.Bröllopsbilder

På bröllopsdagen – när kärleken flödar 

Ett bröllop är ett minne för livet. Det är någon ni kommer minnas med värme lång tid framöver. Men kanske bleknar minnena med tiden. Då är det underbart att er dag finns förevigad på bild. 

Som bröllopsfotograf är vi gärna en del i er stora dag. Eftersom vi redan träffats skapas en fin relation oss emellan och ni känner er förhoppningsvis trygga med oss. Ni kan förlita er på att vi gör det vi kommit överens om. Och att ni är bekväma framför kameran. Tillsammans skapar vi det perfekta bröllopsfotot, det som personifierar er båda.Bröllopsfoto

Efter bröllopet - när festen är över

Tårtan har ätits upp, musiken tystnat och brudklänningen hängts upp på galgen i garderoben. Bröllopsdagen är över, men ringarna sitter där på fingret och kärleken är stor. Nu ska ni snart få ta del av era bröllopsbilder. De som berättar om er kärleksfest.

Vi träffas här hos oss. Innan mötet har vi gjort ett urval av bröllopsbilderna och grovställt de bilder som vi tycker är bäst. Tillsammans med en kopp kaffe och en liten chokladbit går vi igenom dem. Återupplever stunden. Skrattar och minns.Ni väljer ut de bröllopsfoton ni fastnar för. Vi förstorar bilderna, skriver ut i vår storbildsprinter, ramar in eller bygger ert fina fotoalbum. Du kan också få bilder levererade digitalt.

För att säkerställa högsta kvalitet sköter Fotofabriken hela uppdraget. Det är en trygghet för dig som kund. När allt är klart slår vi dig en signal så du kan hämta dina bröllopsfotografier.

Bröllopsfotograf östergötland


Bröllopfotografering från 3 900 kr

Hos oss bygger ni ert eget bröllopspaket. Grunden är alltid ett kostnadsfritt planeringsmöte där vi tillsammans går igenom era tankar och önskemål inför dagen. Var ni vill ta era bilder, stil och kanske specifika bildideér. Vi känner också att det är viktigt att ni känner förtroende för oss som skall dela er stora dag, därför är det viktigt för oss att vi får tillfälle att träffas. I grunden ingår 2 timmars fotografering under er bröllopsdag. Efter bröllopet träffas vi för en personlig konsultation/bildvisning där vi tillsammans väljer era fina bilder och skapar era underbara minnesbilder.

Prisexempel utöver fotograferingen: 

40 digitala bildfiler i webbformat, 4 000 kr
Personligt exklusivt album inklusive 25 bilder, 3 200 kr 
20 st designade tackkort, 700 kr
Inramad förstoring i storlek 30x40 cm, 1 300 kr
Extra fotograferingstid, 1000 kr per timme.

Bröllopsfotograf pris - vad kostar en bröllopsfotografering?

Priset för en bröllopsfotograf beror på hur länge du vill att vi ska vara på plats. Vi skräddarsyr oftast lösningar beroende på om du vill att vi ska vara med hela dagen eller bara under vigseln. Vår grundavgift är 3 900 kr. I det priset ingår två timmars fotografering. Därefter väljer ni tillsammans med oss vilka produkter ni vill ha att minnas er bröllopsfotografering.

Vad kostar en bröllopsfotografering i timmen?

Vår timkostnad är 1 000 kr per timme utöver den inledande grundavgiften på 3 900 kr, men vi skräddarsyr alltid just ert bröllop som ni vill ha det.

Vad gör en bröllopsfotograf?

Som bröllopsfotograf fångar vi de fina ögonblicken under bröllopsdagen. Du väljer själv om du vill att vi ska fota förberedelserna innan vigseln, vigselceremonin, porträtt, gruppfoton, middag och mingel. Vi redigerar sedan de bilder du väljer ut och gör förstoringar som vi ramar in eller skapar fina album.

Hur lång tid tar en bröllopsfotografering?

Du väljer själv hur lång tid du vill att vi ska vara med. Vi tycker den minsta tiden är två timmar, då hinner vi få fina bilder utan att stressa.

När ska vi boka en fotograf till vårt bröllop?

Vårt tips är att boka så snart som möjligt, gärna när datumet för bröllopet är bokat – eller varför inte redan när ni bestämt er för bröllop? Då kan vi vara med och planera och du får tid att i lugn och ro fundera på stil av bröllopsbilder. Om du vill kan vi även hjälpa dig att ta fram personliga bröllopsinbjudan, matsedel, placeringskort och tack-kort.

Hur ser processen efter fotograferingen ut?

När vi fotograferat ert bröllop tankar vi in allt material och gör därefter ett första urval av bilder som vi delar med er via en länk. När ni tittat på alla bilder i lugn och ro hemma, bokar vi in ett möte för bildvisning och tillsammans med er väljer ut favoriterna och vilka bilder vi ska förstora, rama in eller skapa album av. Du kan också få bilder digitalt.

Vi gör all efterbearbetning själva; vi printar bilderna, ramar in och gör album, vilket innebär att du får en högkvalitativ produkt.

Hur lång är leveranstiden på bröllopsbilderna?

Det normala är att er beställning levereras inom en månad, men det finns många val och ibland vill man ha lite mera tid att bestämma sig på.